Barnabás

FUNDAȚIE

Despre noi

Fundația Barnabás își propune să ajute adulții și copiii cu dizabilități, prin organizarea de tabere de vară și grupuri de auto-ajutorare, în diferite zone ale țării. În fiecare an, începând cu luna iunie și până în septembrie, la Casa Barnabás sunt organizate săptămâni de tabără, atât pentru adulții, cât și pentru tinerii cu dizabilități, respectiv copiii și îngrijitorii acestora (peste 150 de persoane în total în timpul verii).

1999

Inaugurarea Casei Barnabás

125

Clădiri cu etaj(e) dotate și amenajate pentru accesul celor cu dizabilități

17

numărul de persoane găzduite

Casa Barnabás

O dată pe sezonul de vară, organizăm și săptămâna vârstnicilor la Casa Barnabás. În plus, îi ajutăm, cât mai mult posibil cu sprijin spiritual și fizic. 

În timpul muncii noastre, în ceea ce privește cazurile sociale urgente, dorim să ajutăm, pe o perioadă determinată, și famiile nevoiașe, mamele minore, nou-născuții, copiii, precum și elevii.

Fondatorii și membrii Consiliului de Administrație

Organizăm tabere încă din 1999. Barnabás Veress, care suferea de distrofie musculară, era cel care visa la această casă. Printre membrii fondatori este și tatăl lui Barnabás, pastorul Ernő Veress, care a luat parte la începerea lucrărilor fundației. Nici unul din ei nu mai este printre noi, dar moștenirea spirituală pe care au lăsat-o în urmă încă trăiește.
Consiliul actual de administrație este format din Evódia Budai (sora lui Barnabás), Imre Szász, Imre Kulcsár și Endre Erdő.
 

Serviciile noastre

Fundația Barnabás își propune să ajute adulții și copiii cu dizabilități. Casa Barnabás a fost inaugurată pe 3 iulie 1999, la 25 de kilometri de Miercurea Ciuc. Casa a fost construită de fundație cu ajutorul susținătorilor interni și străini. Situată pe o suprafață de 125 de metri pătrați, această clădire cu două etaje, este încălzită cu gaz, cu apă caldă și rece, poate găzdui până la 17 persoane. La parter se află bucătăria și sala de mese. Starea fizică și cea spirituală sunt foarte importante în programul casei Barnabás. Seria de prelegeri a fundației include situația persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă, respectiv integrarea lor în societate, sporindu-le conștientizarea faptului că pot fi utili chiar și atunci când sunt în această situație defavorizată. Activitățile fundației ajută la crearea unor relații strânse de prietenie.

În cadrul taberei, tinerii au ocazia să se ajute, să se cunoască și să organizeze programe comune, care sunt utile și instructive pentru noi toți. Conducerea Fundației Barnabás și a taberei creștine din Harghita va face tot posibilul pentru ca timpul petrecut aici să fie util și memorabil.Sunt recunoscător pentru ajutorul fundației și pentru fiecare moment petrecut în tabăra din Hargita.

În timpul taberelor am avut ocazia să observ dragostea lor nemărginită față de copii.

Vreau să ajut

Dacă doriți să ajutați, puteți face acest lucru utilizând unul dintre următoarele conturi bancare.

Puteți dona pentru tabere dar și pentru alte servicii (sprijin pentru grupuri de auto-ajutorare în județele Harghita, Sălaj și Bihor, asistență socială în situații speciale etc.) precum și pentru a sponsoriza publicațiile noastre (Revista ”Nőnek születtem kalendárium”).
FUNDATIA BARNABAS MISIUNE DE CARITATE

Banca Comercială Română S.A.
Suc. Odorheiu Secuiesc, Pța. Libertății nr.15, Harghita Romania
Swift: RNCB RO BU

LEI: RO43 RNCB 0159 0154 1777 0001
EUR: RO19 RNCB 0156 0154 1777 0001
USD: RO89 RNCB 0156 0154 1777 0002

Contact

+40 735500496

Evódia Budai, Președinte
(Organizare tabere)
budaievodia@gmail.com

Piroska Lisztes, Profesor muzică
(Organizator al grupurilor de sprijin parental, terapie prin muzică)
lisztes.piroska@gmail.com

barnabasfound@gmail.com